קוגל תפוחי אדמה ללא שמן !!!
מגרדים בשיטה הרגילה 10 תפוחי אדמה ובצל חי אחד ושמים הכל בקערה.
שופכים על כל התערובת, כוס אחת של מים רותחים וזה הכל!
שמעתם! רותחים ממש. בשלב זה התערובת תופחת מעט וזה בדיוק מה שיתן את הטעם בהמשך.
משמנים תבנית המיועדת ל"כאילו טיגון", מוסיפים טיפ-טיפה שמן מעל הקרקעית, מחממים תנור לחום הכי גבוה, ומכניסים את התבנית הריקה לתוכו ונותנים לשמן המועט שבו להתחמם טוב.
מוסיפים לעיסת תפוחי האדמה והבצל חמש ביצים, פלפל שחור ומלח בשפע וגם אבקת מרק.
מוציאים את התבנית הרותחת (בזהירות) ושופכים לתוכה את כל התערובת. כיוון שהשמן והתבנית רותחים, אזי ברגע זה, כל הצד החיצוני של הקוגל נאפה ברגע.
מכניסים את התערובת (שעתה היא מונחת בתבנית) לתנור לכחצי שעה לפחות על החום הכי גבוה. אחר כך מנמיכים ל- 180 מעלות, עד שנוצר קרום טעים וכהה מלמעלה והבית כולו מריח מריחו של הקוגל.
בתיאבון
