דף הבית > המתכון השבועי > פשטידות
פשטידות
 
החומרים
אופן ההכנה

פשטידת חצילים
 
1 חציל גדול קלוי
1 גביע גבינה 5%
2 ביצים
2 כפות קמח תופח
1 כפית אבקת מרק בצל
1 כפית אבקת מרק פטריות
 
 

מועכים את בשר החציל ומסננים מהנוזלים.
מערבבים את יתר החומרים.
מעבירים לתבנית מצופה בנייר אפיה, אופים בחום בינוי עד שהפשטידה משחימה.

פשטידת כרוב
 
ראש כרוב חתוך לרצועות
בצל ירוק חתוך לפרוסות
4 ביצים שלמות
1 גביע לבן
4 כפות קמח תופח
4 כפות מיונז קל
מלח, פלפל שחור
 
 

מערבבים את כל החומרים, מעבירים לתבנית משומנת בתרסיס שמן קל.
אופים בחום בינוני במשך 30 עד 40 דקות.

פשטידת פטריות
 
2 קופסאות פטריות שמפניון
   חתוכות ומסוננות (אפשר טריות)
1 כף שמן
2 כפות קמח תופח
1 גזר מגורד במגרדת גסה
1 כף גדושה אבקת מרק פטריות
מלח ופלפל לפי הטעם
תרסיס שמן קל
3 ביצים
 
 

משחימים את הבצל ומצננים.
מערבבים בכלי את כל החומרים, מוסיפים את הבצל ויוצקים לתבנית משומנת בספריי שמן.
אופים בחום בינוני במשך 45 דקות.

פשטידת כרובית
 
1 כרובית שטופה ומופרדת לפרחים
1 כוס מים
250 גרם גבינה לבנה למריחה              
  בטעם שום 0%
100 גר' גבינה צפתית 1/2%,    
   מגורדת גס
¼ כפית מלח
2 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 כפית עמילן תירס (קורנפלור)
¼ כפית פלפל שחור
1 כף אורגנו מיובש
 



מאדים את הכרובית במים ומעט מלח בסיר מכוסה, עד שתתרכך מעט, מסננים, סוחטים ומועכים. מחזירים את מחית הכרובית לסיר.
 מוסיפים אל הכרובית את הגבינות, החלמונים, עמילן התירס והתבלינים ובוחשים היטב.
מקציפים את החלבונים לקצף ומקפלים לתערובת הכרובית.
מעבירים את התערובת לתבנית משומנת בספריי שמן ואופים כ – 45 דקות בחום בינוני.
עשרת הדברות למתחיל  
1500 קלוריות  
המלצה ל-6 ארוחות ביום
תפריטי שלד
תחליפים
רשימת קניות כדאית  
כניסה לפורום  
המתכון השבועי
עקרונות התוכנית  
קוגל תפוחי אדמה ללא שמן  
מאמרים מקצועיים  
חדשות

 אבחון דידקטי
ד"ר משה רז
050-7833108


קיץ בריא

 


הנושא השבוע הוא: ויתור מול כניעה

 לידיעתכם

 המתכון השבועי: 
סלמון בטעם חמוץ-מתוק


שימו לב
הוספנו מדור "מאמרים מקצועיים"
הפעם מאמר - נדמה לנו שאם רק נחליט, נוכל להיות רזים. זו אשליה 
 

24/07/2009

 
12/02/2011

 


02/06/2012


23/05/2017

פותח ע"י סופטמדיה בניית אתרים