דף הבית > המתכון השבועי > סלטים מעניינים
סלטים מעניינים
 
החומרים
אופן ההכנה
 
 
250 גרם פטריות שמפיניון  טריות
2 כפות מיץ לימון
8 גבעולי בצל ירוק
6-8 צנוניות קטנות
1 מלפפון
1 כף פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
לעיטור :
4 עלי חסה
1 חלבון ביצה קשה
סלט פטריות
 
שוטפים היטב את הירקות (רצוי לא לקלף), פורסים את הפטריות לפרוסות דקות. שמים בקערה ומטפטפים עליהן את מיץ הלימון, שלא ישחירו.
קוצצים את הבצל ירוק, פורסים את הצנוניות והמלפפון לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה. מוסיפים את הפטרוזיליה ומטבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
מקפיצים את הסלט בעזרת שני מזלגות. מניחים עלי חסה בכל צלחת הגשה אישית. עורמים רבע מכמות הסלט ומגרדים מעט חלבון ביצה קשה.
 
 
 
½ 1 כוסות חזה עוף מבושל
                             חתוך לרצועות
½ 1 כוסות נבטים
2-3 כפות בצל ירוק
לרוטב :
1 כפ רוטב סויה
1 כף מיץ לימון
פלפל לבן לפי הטעם או
מעט צ'ילי יבש
קורט מלח
 
סלט חזה עוף בנבטים
 
שמים בקערה את רצועות חזה העוף, הנבטים והבצל ירוק, חתוך לפיסות באורך ½ 1 ס"מ.
בקערית נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט ומאחסנים במקרר למשך כשעה למיזוג הטעמים.
מגישים בטמפרטורת החדר.
 
 
2 חצילים בינוניים במשקל כולל  
    400 גרם
מעט מלח
4-5 כוסות מים
2-3 כפות חומץ
3 מלפפונים כבושים בחומץ
2 עגבניות בשלות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
2-3 טיפות טבסקו
1 כף מיץ לימון
1 כף חומץ
2-3 שיני שום מעוכות
מלח לפי הטעם
 
סלט חצילים פיקנטי
 
שוטפים וקולפים את החצילים, פורסים אותם לפרוסות בעובי 2 ס"מ, זורים מעט מלח משני הצדדים ומשהים ל - 10 דקות.
בינתיים מרתיחים את המים עם החומץ, מוסיפים את פרוסות החצילים ומבשלים 4-5 דקות. מסננים, חותכים לקוביות קטנות ומקררים היטב.
חותכים את המלפפונים והעגבניות לקוביות קטנות מאוד (אם מעדיפים עגבניות קלופות, שופכים עליהם מים רותחים וקולפים). שמים בקערה את החצילים, המלפפונים והעגבניות. מוסיפים את יתר החומרים, מתבלים במלח לפי הטעם. מערבבים היטב ומאחסנים במקרר, בצנצנת סגורה.
עשרת הדברות למתחיל  
1500 קלוריות  
המלצה ל-6 ארוחות ביום
תפריטי שלד
תחליפים
רשימת קניות כדאית  
כניסה לפורום  
המתכון השבועי
עקרונות התוכנית  
קוגל תפוחי אדמה ללא שמן  
מאמרים מקצועיים  
חדשות

 אבחון דידקטי
ד"ר משה רז
050-7833108


קיץ בריא לכולנו
 


 


הנושא השבוע הוא: וישן מפני חדש תוציאו

 לידיעתכם

 המתכון השבועי: רוטב סלסה,
רוטב צימצ'ורי


שימו לב
הוספנו מדור "מאמרים מקצועיים"
הפעם מאמר - "להרוג את הזמן" מאת שרית רוזנבלום
 

24/07/2009

 
12/02/2011

 


02/06/2012


23/05/2017

פותח ע"י סופטמדיה בניית אתרים