דף הבית > המתכון השבועי
   מי היה מאמין שפיצה יכולה להיות כל כך בריאה?
 
המתכון הבא לפיצת חצילים הוא דל בפחמימות, דל בשומן ועמוס בטעמים מדהימים מהמטבח האיטלקי
המתכון הבא לפיצת חצילים בריאה וטעימה יגרום לכם להזיל ריר עוד מהרגע הראשון...
 
המצרכים:
חציל אחד גדול
 ראש שום
 שמן זית
 עגבניות מרוסקות
 עלי בזיליקום
 גבינה צהובה או מוצרלה או גבינה דלת שומן
 תיבול: אורגנו, מלח, פלפל
 
 הוראות הכנה:
חתכו את שתי קצוות החציל
פרסו פרוסות עבות (2-3 סנטימטרים)
הניחו את פרוסות החצילים על נייר מגבת ופזרו עליהם מלח בנדיבות
תנו לחצילים להגיר נוזלים במשך חצי שעה. 
בזמן שהחצילים נחים להם על נייר המגבת, התחילו להכין את רוטב הפיצה:
טגנו בין חצי ראש לראש שום שלם, לפי טעמכם, בשמן זית, עד שהוא מתחיל להשחים.
 הוסיפו את העגבניות המרוסקות, תבלו במלח, פלפל ואורגנו ותנו לרוטב להסמיך, כשאתם מוסיפים מעט מים אם הרוטב נראה יבש מדי.
 לאחר חצי שעה, נגבו את החצילים היטב מהמלח והנוזלים.
שמנו קלות תבנית אפייה והניחו בה את החצילים.
הברישו אותם במעט שמן זית ופזרו מעל אורגנו.
אפו את החצילים בתנור במשך 25 דקות בחום של כ-190 מעלות.
לאחר מכן, הוסיפו לכל חציל כף רוטב נדיבה, ופזרו מעל עלי בזיליקום טריים חתוכים גס
הוסיפו את גבינת המוצרלה דלת השומן מעל ואפו בתנור עד שהיא נמסה לחלוטין.
 
הגישו בהנאה וצפו בכל הסועדים מלקקים את האצבעות!
                             


 
בתיאבון. 
עשרת הדברות למתחיל  
1500 קלוריות  
המלצה ל-6 ארוחות ביום
תפריטי שלד
תחליפים
רשימת קניות כדאית  
כניסה לפורום  
המתכון השבועי
עקרונות התוכנית  
קוגל תפוחי אדמה ללא שמן  
מאמרים מקצועיים  
חדשות

 אבחון דידקטי
ד"ר משה רז
050-7833108


 קיץ בריא לכולם


הנושא השבוע הוא: איך ללכוד מחשבות ורגשות?

 לידיעתכם

 המתכון השבועי: 
מי היה מאמין שפיצה יכולה להיות כל כך בריאה?


שימו לב
הוספנו מדור "מאמרים מקצועיים"
מחקר חדש: זה מה שגורם לנו לנשנש

 

24/07/2009

 
12/02/2011

 


02/06/2012


23/05/2017

פותח ע"י סופטמדיה בניית אתרים