סלט חסה, אפרסמון, מלפפון ולימון
המרכיבים (ל-5 מנות):
חופן גדוש גרעיני דלעת קלופים
1 חסה אייסברג/ערבית, שטופה היטב וחתוכה גס
4 מלפפונים קטנים, קלופים או לא, פרוסים דק מאוד
2-3 אפרסמונים, שטופים, חצויים ופרוסים דק מאוד
1 בצל סגול קטן, קלוף וחתוך לרצועות דקיקות
חופן פטרוזיליה טרייה, עלים בלבד, שטופים וקצוצים דק
1 לימון, שטוף ופרוס דק מאוד עם הקליפה
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 כף גדושה חרדל חלק איכותי
1 כף חומץ בן יין לבן
1 כף גדושה כמו-סוכר
מיץ מלימון אחד
מלח
פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה:
-
קולים גרעיני דלעת במחבת ללא שמן, או לחילופין בתנור (180 מעלות, 5 דקות, כשהתנור כבר חם), או במשך דקה במיקרוגל. מעבירים לקערת הגשה גדולה. מוסיפים לקערה חסה, מלפפונים, אפרסמונים, בצל סגול, פטרוזיליה ולימון.
-
הרוטב: מערבבים היטב את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מעט מלח, פלפל או סוכר, עד לקבלת טעם מאוזן.
-
יוצקים את הרוטב על הסלט ומגישים מיד.
קוביות חצילים אפויים ברוטב מבושל
המרכיבים :
1 חציל בינוני
לרוטב:
2 גמבות
3 שיני שום
2 כפות כמו-סוכר
1 כפית מלח
2 כפות חומץ
1 כוס מים
פלפל שחור לפי הטעם
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
-
הורידי את עוקץ החציל, קלפי אותו ושטפי. חתכי את החציל ושטחי את החתיכות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אפי בתנור שחומם מראש לחום של 2000 כחצי שעה עד שהחצילים משחימים ומתרככים (השגיחי שלא יישרפו).
-
הרוטב: חתכי את הגמבות והשום לקוביות והכניסי לסיר עם מעט שמן. אדי במשך 5-10 דקות, בחשי מדי פעם. הוסיפי לסיר: כמו-סוכר, מלח, חומץ, מים, פלפל שחור ורסק עגבניות וערבבי. המשיכי לבשל על להבה בינונית עד לרתיחה.
-
הוסיפי את החצילים, הנמיכי את האש ובשלי במשך 5 דקות נוספות.
-
יוצקים את הרוטב על הסלט ומגישים מיד. (הסלט מצויין גם כשהוא יוצא מהקפאה).
|