דף הבית > המתכון השבועי

מוסקה דיאטטית ומתכוני ירקות
חומרים:                                                        
1-2 חצילים פרוסים בעובי של 1.5 ס"מ        
 ½ ק"ג הודו טחון                                            
שן שום כתושה                                               
 פפריקה מתוקה ופלפל שחור                                  
1 ביצה                                                            
1 בצל יבש מטוגן בספריי שמן                        
1-2 גזר מגורר                                                
מעט אבקת מרק בצל 
עגבניות כתושות                                   
 
 
אופן הכנה:
 
מניחים את החצילים הפרוסים על תבנית עם  נייר אפייה, מכניסים לתנור חם, או מתחת   לגריל, עד שהחצילים מקבלים גוון מוזהב.  מערבבים ביחד: בשר טחון, שום, תבלינים, בצל, גזר וביצה. מאדים הכל בסיר או במחבת. מוסיפים את אבקת מרק הבצל.
בתבנית מרוססת, שוטחים שכבה אחת של חצילים, מורחים שכבה של בשר, מוסיפים  עוד שכבה של חצילים.  שופכים עגבניות כתושות עם קצת שום ומלח. אופים בחום של  º180   למשך חצי שעה עד ¾ שעה.
(אפשר לעשות אותו דבר עם פרוסות של תפוחי אדמה במקום חצילים).
 
 
 פשטידת ירקות מגוררים (1/3 פשטידה = ארוחה)
חומרים:                                                        
4-5 קישואים (אפשר עם הקליפה)                            
 3 גזרים                                                         
2  תפוחי אדמה גדולים                                       
ראש סלרי לבן מגורר
עלים וגבעולים של סלרי
½ חבילת פטרוזיליה
½ חבילה שמיר
½ חבילה בצל ירוק עם הלבן
3 ביצים שלמות
מלח ופלפל לפי הטעם
אבקת מרק (איזה שרוצים).
 
אופן הכנה:
מגררים את כל הירקות על פומפייה גסה, קוצצים את הירק דק דק, מערבבים הכל ואופים.     
 
 
 גיבץ' כל טוב בתנור
חומרים:                                                        
2-3 גזרים (פרוסים או קצוצים)                 
 כרוב קטן קצוץ דק                                    
 חציל קלוף חתוך לקוביות                          
כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים      
3 קישואים קצוצים לקוביות  או מגוררים גס
2 פלפל אדום חתוך לקוביות
2 פלפל צהוב חתוך לקוביות
2 פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות
½ חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
2-3 גבעולי סלרי קצוצים
קופסה גדולה של מיץ עגבניות עם שום
תבלינים לפי הטעם   
          
 
אופן הכנה:
בתבנית גדולה (אפשר חד-פעמית) שופכים קופסה גדולה של מיץ עגבניות עם שום. מוסיפים  תבלינים לפי הטעם, מכניסים את הירקות, מכסים בנייר כסף, אופים בחום של º200 עד שמתרכך.
  
בתיאבון. 
עשרת הדברות למתחיל  
1500 קלוריות  
המלצה ל-6 ארוחות ביום
תפריטי שלד
תחליפים
רשימת קניות כדאית  
כניסה לפורום  
המתכון השבועי
עקרונות התוכנית  
קוגל תפוחי אדמה ללא שמן  
מאמרים מקצועיים  
חדשות

 אבחון דידקטי
ד"ר משה רז
050-7833108


משנכנס אדר מרבין בשמחה

פחות מחודש לפסח
תתחיל שגרת פסח

 


הנושא השבוע הוא: מאי וודאות לאי של וודאות

 לידיעתכם

 המתכון השבועי: 
מוסקה דיאטטית ומתכוני ירקות


שימו לב
הוספנו מדור "מאמרים מקצועיים"
מחקר חדש: זה מה שגורם לנו לנשנש

 

24/07/2009

 
12/02/2011

 


02/06/2012


23/05/2017

פותח ע"י סופטמדיה בניית אתרים