דף הבית > המתכון השבועי
סלט שורשים אסייתי
מרכיבים לסלט
 1 קולרבי גדול
2 גזרים
1  סלק גדול
1 אשכולית אדומה
1 חופן עירית קצוצה דק
1/3 כוס פקאנים קצוצים גס 
 
מרכיבים לרוטב
 2 כפיות שמן שומשום
2  כפות שמן קנולה
2  כפות רוטב סויה
1 כף מייפל
2 כפות חומץ אורז
 
אופן הכנה :
מקלפים את הגזר, הקולרבי והסלק, וקוצצים אותם בסכין גדולה וחדה למקלות ארוכים ודקים. כדאי לשמור את גפרורי הסלק במי קרח, בנפרד מיתר הירקות, כי הם צובעים באדום את כל הירקות האחרים. "הבידוד" במי הקרח מבליט את כל הצבעים המרהיבים של הסלט הזה ומשאיר את הירקות פריכים יותר.
"מפלטים" את האשכולית: חותכים את הקליפה בסכין משוננת וגמישה, עד שבשר הפרי נחשף מעט, ואז נכנסים עם הסכין בין הפלחים וחותכים כל פלח אשכולית החוצה, ללא הקליפה הלבנה העוטפת אותו. חותכים כל פלח לשני חלקים, ושומרים את המיץ.
מערבבים את כל חומרי הסלט.
מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים על הסלט לפי הצורך.
 
סלט קישואים קלויים בגריל

סלט טעים, בריא ודל באנרגיה. כ-200 קלוריות לכל הסלט. מתאים לכשישה סועדים.
המרכיבים
: 8–10 קישואים צעירים שטופים היטב ויבשים,
2–3 כפות שמן זית איכותי,
2 שיני שום כתושות,
כמה ענפי שמיר קצוצים,
מיץ מלימון טרי,
מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:
פורסים את הקישואים לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מסדרים על תבנית אפייה מצופה בנייר פרגמנט. בוזקים קצת מלח וממתינים כשעה. מורחים כל צד של הקישואים בשמן זית ואופים בחום בינוני. הופכים כשמשחים. מצננים היטב. מערבבים מיץ לימון, כף שמן זית, מלח ופלפל ויוצקים מעל. מוסיפים מעט שמיר קצוץ ומאחסנים במקרר לכמה שעות.

עשרת הדברות למתחיל  
1500 קלוריות  
המלצה ל-6 ארוחות ביום
תפריטי שלד
תחליפים
רשימת קניות כדאית  
כניסה לפורום  
המתכון השבועי
עקרונות התוכנית  
קוגל תפוחי אדמה ללא שמן  
מאמרים מקצועיים  
חדשות

 אבחון דידקטי
ד"ר משה רז
050-7833108


חורף בריא לכולנו


הנושא השבוע הוא:
כל עוד יש תקווה יש סיכוי להצלחה

 לידיעתכם

 המתכון השבועי: 
סלט שורשים אסייתי
סלט קישואים קלויים בגריל

 


שימו לב
הוספנו מדור "מאמרים מקצועיים"
מחקר חדש: זה מה שגורם לנו לנשנש

 

24/07/2009

 
12/02/2011

 


02/06/2012


23/05/2017

פותח ע"י סופטמדיה בניית אתרים