תחליפים לקבוצת החלבונים
( עד 200 קלוריות למנה )
פעם אחת ביום (צהריים או ערב)
בשרים ותחליפים: (150 גר' לפני בישול, 100 גר' לאחר בישול)
100גר' בשר ללא שומן- בקר, או עגל, או פילה, או סטייק.
¼ עוף ללא עור בגריל או מבושל
2 שוקיים עוף
100 גר' שווארמה הודו
2 שיפודים פרגיות או עוף
3 כדורי עוף או הודו
3 נקניקיות טבעול עד 5% שומן
200 גר' פסטרמה לייט
3 יח' קבב טבעול לייט
2 קוטלט מן הצומח טבעולייט
2 יחידות ממוצרים מוכנים עד 5% שומן
1 סטייק עוף עגול
1 חזה עוף 100 גר' עשוי על מחבת פסים
דגים (200 גר' לאחר בישול)
1 קופסא טונה במים (200 גר')
מקרל, ורדון, זהבון,טונה, סול, סלמון, הליבוט, בקלה, אלסקה, פורל, עדיף דגי ים ממים
מתוקים ועמוקים, קרפיון לא מומלץ, עדיף גם פחות נסיכת הנילוס ואמנון)
קטניות
6 כדורים פלאפל אפויים בבית
3 קציצות פלאפל קנויות
11/2 כוסות של קטניות אחרי בישול
(אפונה יבשה, עדשים, שעועית יבשה,
חומוס, פול)
4 כפות שטוחות חומוס למריחה
פולי סויה כוס אחת לאחר בישול
כוס ורבע קוביות סויה
200 גר' טופו
אפשר, אך לא יותר מפעמיים בשבוע
2 קציצות ביתיות - עוף, הודו, בקר
2 קבב מן הצומח
4 נקניקיות מן הצומח
1/2 1 שניצל מן הצומח
1/2 1 המבורגר לא מטוגן